Base23 är en dansskola som ligger på Östermalm i centrala Stockholm. Skolan grundades av Anneli Alhanko och Eva Johnsson, båda levande legender inom dansvärlden. Dansskolan erbjuder klasser i klassik balett, modern och nutida dans, jazz, steppdans och street. Dansskolan har även kurser för barn och ett flertal danslinjer för de som vill satsa lite mer på dansen. Här finns ett flertal klasser i modern dans, för de som vill fördjupa sig i den nutida dansstilen som ofta fokuserar på rörelser på golvet och arbete med partner. Base23 har snabbt kommit att utvecklas till att bli en av de ledande dansskolorna i Stockholm.

Skolan attraherar känt klientel

Base23 har ett flertal danslinjer för barn och ungdomar som vill satsa på dans. Man håller också kurser för barn och Det ryktas även att prinsessan Estelle dansar på Base23. Prinsessan sägs vara väldigt förtjust i att dansa och enligt uppgifter deltar hon i BaseKidz, som är samlingsnamnet för skolans dansklasser för små barn. Skolan själv vill inte kommentera uppgifterna och lämnar inte ut information om någon av sina elever. Man behöver dock inte vara prinsessa för att få dansa på Base23, vem som helst kan göra en intresseanmälan för deras klasser. För de flesta kurser behöver man ingen speciell förkunskap.

Dansglädje för alla!

Skolan har alltså ett brett utbud av dans så att de flesta kan hitta något just de tycker om. Man har också ett antal speciallinjer med klasser flera gånger i veckan för de som drömmer om att själva en dag bli dansare eller musikalartister. För att kunna gå på dessa måste man oftast göra en audition. Endast elever med de rätta förutsättningarna och förkunskaperna erbjuds en plats. Sedan hösten 2015 samarbetar Base23 med skolan Pops Academy för att kunna erbjuda spetsutbildning i balett respektive musikal. Här har eleverna dans och sång på skolschemat redan från årskurs 4. Men främst ska man dansa för att det är kul, och det kan man göra på Base23!