Känner du ofta att kroppen instinktivt börjar röra på sig när det kommer bra musik på radion eller nattklubben? Dans är livet och det finns få saker som kan mäta sig med den ström av positiva känslor som utlöses när vi börjar röra på oss. Är du nyligen inflyttad i Stockholm eller vill du helt enkelt ta en närmare titt på vilka olika alternativ som finns tillgängliga för dig som är intresserad av dans? Följ med oss ut på Stockholms gator och bekanta dig med de olika platserna som du kan ägna dig åt dans och rörelse. I Stockholm finns något för alla smaker.

couple of young man and woman dancing hip-hop

couple of young man and woman dancing hip-hop

Vilken nivå är du ute efter?

Poledance, african, jive eller bugg? Det finns ett nästintill oändlig utbud för dig som är dansintresserad och i Stockholm finns det ingen brist på olika dansstilar. Med så många olika alternativ är det bästa rådet att bara börja. Det finns bland annat olika kurser för dig som är absolut nybörjare och vill testa en ny stil. Om du däremot är på en mer avancerad nivå kan du ägna dig åt fortsättningskurser eller till och med överväga att ansöka till en akademi för att utbilda dig inom dans och göra det till en karriär. Vår huvudstad bjuder på ett brett buffébord och du kan själv välja och vraka om du vill ägna dig åt gokart Stockholm med ditt kompisgäng eller gå en introduktionskurs till argentinsk tango. Kom också ihåg att flera dansställen och kurser också är anpassade efter ålder. Är du senior eller har barn som är intresserade av att börja dans? Oroa dig inte, även här är valen många.

Välj och vraka bland massor av alternativ i Stockholm

Med hjälp av internet är det numera enklare än någonsin att börja dansa i Stockholm. Använd dig av sidor som listar stadens alla danskurser eller besök specifika hemsidor till skolor som du redan haft ögonen på. Genom att se vilka kurser som finns tillgängliga kommer du snabbt att hitta en kurs eller workshop som passar din nivå, ålder eller stil. Det finns också många möjligheter för dig som funktionsnedsättningar att komma igång att dansa. Balettakademin i Stockholm är en av Nordens ledande dansskolor, de erbjuder allt ifrån workshops till proffsklasser till frilansande dansare. Två lärare, Cyntia Botello och Katarina Berglund, har tagit initiativet att erbjuda gratis balettdans till folk med synnedsättning. Stockholm Dance Academy erbjuder en mängd av olika klasser för folk som aldrig tidigare dansat, till de mer utvecklade och avancerade dansarna. Testa olika typer av streetdance och ge dig ut i Stockholms nattliv för att testa dina nya rörelser.